Het thema van woensdag is de terraskaart: Dranken & Gerechten. Na een korte dagopening met daarin een korte reportage, een blik op programma én tips van redactie gaan we snel door naar de sessies. Vanaf 10.30 uur kan je twee subsessies volgen van 45 minuten. Je hebt steeds keuze uit verschillende sessies in de vorm van bijvoorbeeld workshops, paneldebatten, interviews en praktijkcases. Het aanbod is divers. Voor ieder wat wils, dus mis het niet! Tussen de subsessies door hebben we een gezamenlijke reportage staan.

 

Programma:

10.00 uur

Dag opening
Plenaire opening door Denise Kortlever

- Interview met Omar Dahak

Kijk terug>

10.30 uur

Subsessies

1. Een digitale bierkaart mét persoonlijk smaakadvies?!
Rick Kempen, Bier&cO/ Sheila van Beers, Scover

Bier is nog steeds de belangrijkste omzetmaker voor de horeca. Een goede bierselectie mag daarom niet ontbreken op de menukaart - zeker niet op de terraskaart. Het aanbod van bieren groeit nog steeds, en consumenten willen steeds meer ontdekken. Maar hoe help je hen zo goed mogelijk te kiezen uit jouw bierassortiment, met het kleinste risico op teleurstelling, zonder dat jouw personeel moet bestaan uit omgevallen bierboekenplankjes?

Persoonlijk bieradvies voor jouw gasten: het kan! Een digitale bierkaart is het nieuwe normaal. Middels een QR code kunnen jouw gasten de bierkaart bekijken én persoonlijk bieradvies ontvangen zonder ingewikkelde toeters en bellen. Gemakkelijk in gebruik, 100% corona proof en altijd up-to-date. “Fons van Scover” weet altijd raad en dat zorgt voor tevreden gasten en meer omzet.

Kijk terug>

 

2. De ideale terraskaart: lekker én gezond!
Anouk Snelders, Health Food Wall
Ook in 2021 is het bieden van een gezonde optie op de kaart populair.
Gasten kiezen steeds vaker voor een lekkere vegetarische/veganistische
salade of gezonde sandwich. Hoe maak je het aanbieden van aantrekkelijke
gezonde keuzes ook werkbaar in de keuken? Kan een gerecht zowel
verrukkelijk als simpel en efficiënt zijn? Anouk Snelders staat tijdens deze
sessie stil bij het belang van het aanbieden van gezonde/vegetarische/veganistische
gerechten, geeft praktische tips voor het toevoegen van gezonde opties, en
biedt voorbeelden van simpele maar smaakvolle gerechten voor op de terraskaart.

Kijk terug>

11.15 uur

Plenaire sessie

Ron Simpson (The Avocado Show) in gesprek met Horecaondernemers Michel Pais (eigenaar van Strand Zuid, Vondelpark3 & No Rules Amsterdam) en Chris de Pagter (Prachtig Rotterdam) over ondernemen in tijden van de corona crisis. Hoe belangrijk is het terras voor deze ondernemers? Aangeboden door Lipton Ice Tea.

Kijk terug>

11.45 uur

Subsessies
1. Een digitale bierkaart mét persoonlijk smaakadvies?!
Rick Kempen, Bier&cO/ Sheila van Beers, Scover

Bier is nog steeds de belangrijkste omzetmaker voor de horeca. Een goede bierselectie mag daarom niet ontbreken op de menukaart - zeker niet op de terraskaart. Het aanbod van bieren groeit nog steeds, en consumenten willen steeds meer ontdekken. Maar hoe help je hen zo goed mogelijk te kiezen uit jouw bierassortiment, met het kleinste risico op teleurstelling, zonder dat jouw personeel moet bestaan uit omgevallen bierboekenplankjes?

Persoonlijk bieradvies voor jouw gasten: het kan! Een digitale bierkaart is het nieuwe normaal. Middels een QR code kunnen jouw gasten de bierkaart bekijken én persoonlijk bieradvies ontvangen zonder ingewikkelde toeters en bellen. Gemakkelijk in gebruik, 100% corona proof en altijd up-to-date. “Fons van Scover” weet altijd raad en dat zorgt voor tevreden gasten en meer omzet.

Kijk terug>

2. De ideale terraskaart: lekker én gezond!
Anouk Snelders, Health Food Wall
Ook in 2021 is het bieden van een gezonde optie op de kaart populair.
Gasten kiezen steeds vaker voor een lekkere vegetarische/veganistische
salade of gezonde sandwich. Hoe maak je het aanbieden van aantrekkelijke
gezonde keuzes ook werkbaar in de keuken? Kan een gerecht zowel
verrukkelijk als simpel en efficiënt zijn? Anouk Snelders staat tijdens deze
sessie stil bij het belang van het aanbieden van gezonde/vegetarische/veganistische
gerechten, geeft praktische tips voor het toevoegen van gezonde opties, en
biedt voorbeelden van simpele maar smaakvolle gerechten voor op de terraskaart.

Kijk terug>