Keuzesessies

*Het programma krijgt wekelijks een update


Er worden diverse workshops en kennissessies aangeboden tijdens de Misset Horeca Terras Kickstart. De invulling van de workshops bepaal je zelf. Uit een aanbod van de diverse sessies, kies je er drie die je wilt volgen. 

Een aantal dagen voor de Terras Kickstart ontvang je een mail om je in te schijven voor de keuzesessies.
 

 

 

 

 

 


 

✔ De Zoes: van tuin met hondenhok, naar zilver in de Terras Top 100 2021
Door: Frank van Meegen

De tuin van zijn oom, waar toen enkel nog een hondenhok stond, transformeerde Frank van Meegen ruim drie jaar geleden naar een horecaterras voor bij zijn restaurant & biercafé De Zoes. In deze korte tijd wist hij dit kale stukje grond te ontplooien tot een terras waarmee hij op maandag 6 september tweede werd in de Misset Horeca Terras Top 100 2021. Hoe deed hij dat? En, hoe kun jij dit doen? 


✔ Vega(n) op de kaart
Door: Anouk Snelders

Ook in 2022 is het bieden van veganistische opties op de kaart populair.
Gasten kiezen steeds vaker voor een lekker, veganistisch gerecht. Maar hoe ontwikkel je deze gerechten en bied je ze aan op de menukaart? Met een achtergrond als kok en diëtiste, deelt Anouk haar kennis hierover met je.   


✔ Onweerstaanbare horecamarketing
Door: Ron Simpson

Hoe zet je jouw horeca zaak nou goed in de markt? Of je nou nieuw bent of een stamkroeg, we kunnen allemaal wel wat marketing tips en tricks gebruiken om onze gasten te bereiken.

Leer hoe je onweerstaanbare formules maakt, nieuwe concepten lanceert en de beste kant van jezelf laat zien online met creatief ondernemer Ron Simpson.


✔ Gaan voor de winst
Door: Arwin Versteyne

Hoe behoudt, stimuleer en train je je medewerkers? En hoe werf je nieuwe medewerkers? Arwin won in 2021 de Terras Top 100 met BRASA Purmerend. Deze winst is natuurlijk behaald samen met zijn team. Tijdens deze keuzesessie neemt Arwin je mee in zijn kijk op het personeel. De sleutel tot succes.


✔ Aan de terrastafel: ondernemers en experts aan het woord
Door: Rien Mol, Arjan de Waard, Roy Keultjes

Flexibiliteit is al langere tijd het nieuwe devies voor de hospitality branche, waarbij het terras in veel situaties heel waardevol is en volop kansen biedt.
Om extra omzet te creëren zien we steeds vaker 365-dagen terrassen, met een vertaling van concept, sfeer en inrichting die mensen binnen ook ervaren. Door middel van een interactief rondetafelgesprek zullen verschillende onderwerpen worden besproken. Voor deze workshop heeft Satelliet een aantal specialisten uitgenodigd: Rien Mol (Landgoed het Rheins Enter) en Arjan de Waard (Café de Waard & Café Mokum Amsterdam). De twee experts worden bijgestaan door de specialisten van Satelliet die advies geven op het gebied van routing, lay-out en tips voor een 365-dagen terras. Aan de terrastafel!  Powered by Satelliet


✔ Klaar voor een terrasseizoen vol bier!
Door: Ivo Thijssen

Wil jij jouw bieromzet en fooien verhogen? Weten wat een ideaal speciaalbier is in jouw assortiment? Hoe je kwaliteitsbier serveert? En waarom is een terras anders dan binnen werken?

Deze sessie stoomt je klaar voor een terrasseizoen vol bier. Ivo Thijssen staat in zijn sessie stil bij welke speciaal bieren we dit terrasseizoen veel gaan zien en hoe je deze serveert. Ook vergt het werken op een terras een andere werkwijze dan gebruikelijk het geval is. Met tips, adviezen en inzichten worden medewerkers sneller, beter en gaan ze meer rendement leveren. Word aan het denken gezet of jullie routing wel de meest efficiënte is en krijg verkoopvaardigheden die ervoor zorgen dat je meer gaat verkopen.  


✔ Bereik het onbewuste van de gast met menukaart engineering
Door: Lisanne Korfage

Waarom zit het ene terras stampensvol en is het bij de buurman helemaal leeg? Slechts 5% van ons gedrag is bewust, de rest speelt zich op onbewust niveau af.

Vanuit de kennis dat sfeer en beleving bepalend zijn voor succes laten we zien hoe je met kleine aanpassingen de menukaart en omgeving kunt optimaliseren om beter in te spelen op dit onbewuste niveau van de gast. Wist je dat je tot wel 20% meer verkoopt wanneer je een afbeelding op de menukaart zet. En de fooi neemt met 21% toe wanneer gasten een pepermuntje bij de rekening krijgen.

Tijdens deze workshop leer je van voorbeelden uit de psychologie en neuromarketing. Doe je mee?


✔ De 5 pijlers naar succes
Door: Franck Evers

Wat is de succesformule van de gastvrijheidsstad ter wereld, Las Vegas? 
5 pijlers bepalen het succes van een horecaonderneming. Aan de hand van deze pijlers, omgeving en sfeer, coaching en training, assortiment en kwaliteit en social media neemt Franck je mee in een concreet en praktisch verhaal dat direct zorgt voor een beter rendement. Natuurlijk beginnen we met het doel, maar welke aan welke knoppen kunnen we draaien om ons rendement te verbeteren Geen “we moeten voor beleving zorgen”, maar concrete adviezen die werken in onder andere de grootste gastvrijheidsstad ter wereld, namelijk Las Vegas! Powered by Lipton.


Van individu naar team
Door: Angelique Torres

In deze sessie word je getriggerd om aan de slag te gaan met het potentieel van jouw medewerkers en leer je hoe dit beter kan benutten. Wat is tot nu toe jouw aanpak geweest en wat heeft dat opgeleverd? Welke twijfels en uitdagingen heb je? Wat denk je nodig te hebben? Angelique geeft korte tips en adviezen waar je zelfstandig mee verder kan. Powered by Kolibrie


Unieke mixers op het terras
Door: Mads Voorhoeve

Mads Voorhoeve, oprichter van de European Bartender School in Amsterdam en Best Bartender 2018, legt uit hoe je in een paar makkelijke stappen kunt voldoen aan de groeiende vraag naar kwalitatieve en unieke drankjes. Omzet verhogen, personeel uitdagen én een innovatief barprogramma zonder een torenhoge investering in een cocktailbar? Simpel! Powered by Coca-Cola


Makkelijk meer marge maken op wijn
Door: Mathijs Cottaar & Pascal Vos

Meer marge-rijke kaartwijnen verkopen? Eenvoudig en zónder wijnkennis bij de personeel? Het kan!

LFE heeft een bewezen wijnconcept dat de verhouding schenkwijn/kaartwijn verbetert naar wel 50/50! En daarmee krijgt je rendement een enorme boost; zonder risico, zonder investering. Powered by LFE