Er worden diverse workshops en kennissessies aangeboden tijdens de Misset Horeca Terras Kickstart. De invulling van de workshops bepaal je zelf. Uit een aanbod van de diverse sessies, kies je er drie die je wilt volgen. 

Hou de website in de gaten, het programma wordt regelmatig aangevuld!

Een aantal dagen voor de Terras Kickstart ontvang je een mail om je in te schijven voor de keuzesessies.
 

✔ Satelliet, Terrastips om 365-dagen succesvol te zijn
Flexibiliteit is al langere tijd het nieuwe devies voor de hospitality branche, waarbij het terras in veel situaties heel waardevol is en volop kansen biedt.
 

Om extra omzet te creëren zien we steeds vaker 365-dagen terrassen, met een vertaling van concept, sfeer en inrichting die mensen binnen ook ervaren. 
Daarbij gaat het om het creëren van ruimtes binnen ruimtes met diverse zitplekken, zitvormen, banken, stoelen, (hoge) tafels en accessoires. 
Met al die mogelijkheden worden lay-out, routing en comfortniveau veelzeggender en kan je echt het verschil maken. 

Satelliet geeft je alle tips & tricks voor een succesvol 365-dagen terras! 


✔ Lisanne Korfage, Menukaart engineering

Hoe zorgt een goede menukaart voor het verhogen van omzet en fooien? Lisanne neemt je mee in haar verhaal over neuromarketing, hoe kun je de horecagast onbewust bereiken?


✔ Michel Pais, Tastbare manieren om de omzet te verhogen

Horecaondernemer Michel Pais vertelt over zijn werkwijze om de omzet te verhogen. Hij geeft tijdens de sessie voorbeelden hoe je de gast een betere beleving geeft, terwijl je de omzet verhoogt. Met ogenschijnlijk simpele, maar zeer doeltreffende tips en tricks uit de praktijk laat Michel je zien hoe je dit ook op jouw terras kunt toepassen.


✔ Arwin Versteyne, Personeelsbeleid

Hoe behoudt, stimuleer en train je je medewerkers? En hoe werf je nieuwe medewerkers?

Arwin won in 2021 de Terras Top 100 met BRASA Purmerend. Deze winst is natuurlijk behaald samen met zijn team. Tijdens deze keuzesessie neemt Arwin je mee in zijn kijk op het personeel. De sleutel tot succes.


✔ Frank van Meegen, De Zoes: van tuin met hondenhok, naar zilver in de Terras Top 100 2021

De tuin van zijn oom, waar toen enkel nog een hondenhok stond, transformeerde Frank van Meegen ruim drie jaar geleden naar een horecaterras voor bij zijn restaurant & biercafé De Zoes. In deze korte tijd wist hij dit kale stukje grond te ontplooien tot een terras waarmee hij op maandag 6 september tweede werd in de Misset Horeca Terras Top 100 2021. Hoe deed hij dat? En, hoe kun jij dit doen? 


✔ Ivo Thijssen, Bierbewustzijn

Wil jij jouw bieromzet en fooien verhogen? Weten wat een ideaal speciaalbier is in jouw assortiment? Hoe je kwaliteitsbier serveert? En waarom is een terras anders dan binnen werken?

Deze sessie stoomt je klaar voor een terrasseizoen vol bier. Ivo Thijssen staat in zijn sessie stil bij welke speciaal bieren we dit terrasseizoen veel gaan zien en hoe je deze serveert. Ook vergt het werken op een terras een andere werkwijze dan gebruikelijk het geval is. Met tips, adviezen en inzichten worden medewerkers sneller, beter en gaan ze meer rendement leveren. Word aan het denken gezet of jullie routing wel de meest efficiënte is en krijg verkoopvaardigheden die ervoor zorgen dat je meer gaat verkopen.  


✔ Anouk Snelders, Vega(n) op de kaart
Ook in 2022 is het bieden van veganistische opties op de kaart populair.
Gasten kiezen steeds vaker voor een lekker, veganistisch gerecht. Maar hoe ontwikkel je deze gerechten en bied je ze aan op de menukaart? Met een achtergrond als kok en diëtiste, deelt Anouk haar kennis hierover met je.